Δέρμα – Μαλλιά – Νύχια

Το δέρμα αποτελείται κυρίως από κολλαγόνο. Το 70% του συνδετικού ιστού του δέρματός μας είναι κολλαγόνο. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται και το δέρμα γερνά, γίνεται πιο λεπτό, πιο αδύναμο, πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό και εύπλαστο. Η επιδείνωση αυτή συνδέεται άμεσα με την περιεκτικότητά του σε αμινοξέα. Ειδικά αμινοξέα στη δομή του δέρματος –όπως η γλυκίνη, η προλίνη, η αλανίνη- μειώνονται με την ηλικία, τη διατροφή, τον τρόπο ζωής.

Το υδρολυμένο κολλαγόνο περιέχει τα περισσότερα βασικά αμινοξέα και συγκεκριμένες κλινικές μελέτες έχουν δείξει σημαντική βελτίωση της όψης και της υφής του δέρματος με την καθημερινή του λήψη. Μάλιστα, εξαιτίας αυτής του της ιδιότητας, το κολλαγόνο έχει χρησιμοποιηθεί από νοσοκομεία στη θεραπεία εγκαυμάτων και άλλες δερματικές παθήσεις.

Επιπλέον, οι μεταβολίτες του υδρολυμένου κολλαγόνου οικοδομούν το δέρμα -όπως και τα οστά και τους συνδέσμους- αυξάνοντας την πυκνότητα των ινοβλαστών. Οι ινοβλάστες αναλαμβάνουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Έρευνες έδειξαν ότι η λήψη πόσιμου υδρολυμένου κολλαγόνου ενισχύει την μικροκυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, πράγμα που τρέφει αποτελεσματικά τα κύτταρα με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, ενώ απομακρύνει τοξίνες από τον ιστό. Στο δέρμα, η δράση αυτή σημαίνει αυξημένο πάχος, απαλότητα, ελαστικότητα και ενυδάτωση και άρα μείωση των γραμμών και των ρυτίδων. Το κολλαγόνο δυναμώνει επίσης τα μαλλιά και τα νύχια, αφού αποτελούν ουσιαστικά προεκτάσεις της επιδερμίδας μας. Δρα κατά της τριχόπτωσης, αυξάνει τον όγκο, τη λάμψη και την υγεία των μαλλιών και σκληραίνει τα νύχια, αποτρέποντας το σπάσιμό τους.

Η ημερήσια χρήση του Restart Liquid Collagen μπορεί να επαναφέρει την ελαστικότητα και την αντοχή του συνδετικού ιστού του δέρματος, να βελτιώσει την υφή του, να μειώσει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, να επουλώσει σημάδια και ραγάδες του δέρματος, να αποκαταστήσει τη χαμένη του υγρασία, να εξουδετερώσει τα σημάδια της γήρανσης κατά ένα μεγάλο ποσοστό μετά από τουλάχιστον 8 -12 εβδομάδες ανάλογα με τον οργανισμό.